lauantai 24. tammikuuta 2015

Rally-toko kisat

Tänään aamulla otettiin Johannan ja poikien kanssa suunnaksi Loimaa ja rally-toko kisat. Kisoissa tuomarina oli Hannele Pirttimaa.

Mietin tässä viikolla juuri kauhuissani, että en ole kisannut sitten syyskuun. No ihme kyllä minua ei jännittänyt juuri ollenkaan tänään kun hallille päästiin. Ihan rennoilla mielin pystyin katsella ja oleilla ennen omaa rataan tustumistani.

Otin Oikun pois häkistä n. 20 min ennen meidän rataan tustumista ja annoin sen hiukan katsella ympärilleen ja yritin tehdä muutamia juttuja, mutta ei silloin tuo meno oikein luistanut... :/ Laitoin jätkän sitten vain takaisin häkkiin ja annoin olla siltä erää. Oma mieliala laski siinä vaiheessa ja totesin, että tästä voi tulla ihan mitä vain kun Oikku on tuolla mielellä. Rata kyllä piirustuksesta katsottuna vaikutti ihan mukavalta ja tiesin, että jos Oikku on hyvällä mielellä se pystyy suorittamaan radan ihan hyvin ilman suurempia ongelmia.

Kun olin rataan tutstunut otin Oikun pois häkista ja annoin se rauhassa henggailla, sillä suuri kiire ei ollut kun oltiin vasta neljäntenä. Olin ihan äimänä kun Oikku alkoi itse hakea kontaktia minuun ja kerätä sellaista kisa energiaa sekä mielentilaa mikä sille täytyy yleinsä koittaa työn kanssa taikoa. Oikku oli aivan super hyvillä kierroksilla ja sen viretaso oli juuri hyvä kun radalle lähdettiin.

Rata sujui ihan mukavasti. Oikulla oli koko ajan super hyvä fiilis ja se suoritti kaikki kyltit juuri niinkuin pyysin, jopa melkein ilman omia kuvioita. Yhden kyltin jouduin uusimaan kun Oikku kiersi kyltti telineen, muuten saimme kaksi muuta 3p virhettä ja jonkun verran 1p virheitä. Aika paljon virehitä tuli kontrollin puutteesta :D Oikulla oli niin kauhea tahti päällä, että meno oli ehkä vähän holtitonta välillä :D Mutta koira pysyi silti hyvin hanskassa ja meno oli iloista , että eipä tuo oikeastaan sitten haittaa! :)

Pisteitä säätiin hienosti ja ihan ansaitusti 82! :) Eli tämä oli meidän ensimmäinen hyäksytty tulos AVO luokasta. :) Tuomarin kommenteiss luki; Hyvä rata! Sait pidettyä koiran hyvin hallinnassa! :) Radan jälkeen tuomari vielä sanoi ratamme olleen oikein hyvä ja sujuva, sekä että Oikku oli ollut huippu innokas ja terhakka! :) En voisi kyllä tyytyväisempi Oikkuun olla! <3





Myös Jackyn kanssa tänään kisailin ALO luokassa. :) Ihan mukavasti se menikin, vaikka minua ehkä hiukan jännitti jos Jacky olisi hirveästi halunnut mennä Johannan luo. Rata sujui kuitenkin ihan hyvin, muutamalla vilkaisulla mammaan päin selvittiin. :) Enkä minä edes töpeksinyt oikeastaan mitään! :) Tulokseksi saatiin 95p ja RTK1! :)


Nyt hyvillä mielillä voin ilmoittaa Oikun myös Maaliskuussa rally kisoihin! :) Huomenna onkin sitten Oman vuoro päästä treenaamaan ja meillä onkin vuorossa vähä agility koulutusta pitkästä aikaa! :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti